Indija, mesto duhovnosti

Indija je veličastna država, ki je zagotovo vredna obiska. Če ste razmišljali o obisku te države, potem vas vabimo k branju članka, zagotovo boste izvedeli še kaj novega. Za nas, evropejci, so takšne države zagotovo zelo zanimive, kajti kultura se zelo razlikuje od naše, ravno tako pa se razlikujemo tudi po hrani. Če ste gurmani, potem ste zagotovo že poizkusili kakšno indijsko jed, seveda pa morate za pravo gurmansko izkušnjo obiskati Indijo. Indija pa je, še bolj kot po kulinariki znana po templjih. Temelje lahko najdete praktično po celi državi, eden najbolj znanih pa je zagotovo Zlati tempelj. Če ste ljubitelji morja in poležavanja na plaži, vas Indija ne bo razočarala, saj boste priča čudovito urejenim plažam, ravnodušne pa vas ne bo pustil niti romantični zahod, ki bo še boljši, če si ga boste lahko ogledali z vam ljubo osebo. Več o zanimivostih Indije si preberite v članku na spletni strani https://www.nadlani.si/zanimivosti/indija/, kjer boste zagotovo izvedeli še več o prelepi državi Indije.

Indija pa je poznana tudi po divji plati. Kajti v Indiji lahko najdete belega tigra, vendar zgolj v narodnem parku. Po državi pa je tudi kar nekaj različnih rezervatov, kjer lahko obiščete najrazličnejše divje živali. Na žalost, pa je veliko izmed živali ogroženih, saj se zaradi zgodovinskega dogajanja niso uspele obdržati, nekaterim grozi celo izumrtje. Če ste morda bolj duhovne narave je Indija kot nalašč za vas. Najdete lahko veliko svetišč, če ste navdušeni nad jogo in meditacijo, pa se lahko udeležite tudi kakšnega razvajanja duhovne plati. Glede na to, da se odpravljate v državo, ki se precej razlikuje od Slovenije, je pomembno, da upoštevate tudi nekaj napotkov, da bo vaše potovanje kar se da čim bolj ugodno. Če smo navajeni, da je pri nas voda iz pipe povsod pitna v Indiji temu ni tako. Izogniti pa se velja tudi vsej hrani, ki je sicer zapakirana, vendar jo niste odprli oziroma olupili sami. Bodite tudi pripravljeni, da se mora vaše telo navaditi na indijsko hrano, saj uporabljajo več začimb, kot jih sicer uporabljamo mi.