Ultrazvočni pregledi v Ljubljani

Medicina je v zadnjih letih zelo hitro napredovala in ravno tako je tudi napredovala tehnologija strojev za ultrazvok. Ultrazvočni pregledi v Ljubljani, za ultrazvok trebuha, so med najboljšimi, saj so v središču Slovenije, kjer je najnovejša in najboljša tehnologija. Ultrazvok trebuha je nekaj, kar oddaja zvok z visoko frekvenco in z njegovo pomočjo dobijo vpogled v notranjost mehkih tkiv in s tem lahko odkrijejo vse mogoče težave. Pozanimajte se kaj vse vam točno ultrazvok ponuja in katere bolezni lahko odkrijejo z njim.

ultrazvok trebuha

Ultrazvok trebuha je popolnoma neboleča, neškodljiva in učinkovita preiskava. Pred njo morate biti 6 ur tešči, poleg tega pa morate zadnjo uro pred preiskavo popiti malo večje količine vode in jo zadržati v mehurju. Na preiskavo pa prinesite tudi vse prejšnje izvide, da bo lahko zdravnik lahko sklepali ali se je kaj spremenilo od zadnjega pregleda. Ta ultrazvok poteka z ultrazvočnimi sondami, ki so nizko megaherčne ter konkavne oblike. Na trebuh namažejo topel gel za ultrazvok, da ima sonda boljši stik s kožo. Med preiskavo ste leže na hrbtu ali pa na boku, občasno pa lahko opravijo preiskavo na vas tudi stoje. Za ultrazvok trebuha je dobro, če se odločite, ko imate bolečine v trebuhu, če vas srbi in imate rumeno kožo, če imate v trebuhu krče, krvavo vodo ali blato, če imate bolečine v hrbtu, če čutite v trebuhu utripanje in če je vaš krvni tlak visok.

Če imate karkoli od naštetega, obiščite osebnega zdravnika, da vam bo dal napotnico za ultrazvok. Kot smo že omenili, je ultrazvok trebuha povsem neškodljiv in neboleč, zato vam priporočamo, da opravite preiskavo, da ne bo prepozno in vam bo kasneje žal, saj je pomembno, da se težave čimprej odkrije, da se te potem ne razvijejo v takšne težave, ki jih skorajda ni mogoče več rešiti.