Krajšanje dneva postaja naša vse večja realnost. Če smo še nedavno ob devetih zvečer uživali  v sončnem zahodu na plaži, nas zdaj ob sedmih zvečer že pozdravi tema. Da bi zagotovili varnost v prometu, je potrebno poskrbeti za delovanje vseh žarnic vozila. Žarnice za avto, poiščite njihov pester izbor na silux.si, so torej nujna oprema vsakega vozila – v vseh letnih časih.

Električne žarnice

Električne žarnice pogosto povezujemo v skupino najpomembnejših inovacij sodobnega sveta, nekateri pa njihov pomen in vlogo povezujejo celo z odkritji ognja. Danes o tem sicer ne bomo razpravljali, zagotovo pa bi bilo zanimivo pripraviti izbor najpomembnejših inovacij v zgodovini človeštva. Verjamemo, da bi odkritje elektrike v kombinaciji z žarnicami zares zasedlo visoka mesta – mi si namreč življenja brez svetlobe v vseh letnih časih sploh ne predstavljamo.

 

žarnice za avto

 

Žarnice za avto imajo podobno ključen pomen. Predstavljajte si vožnjo v večernih urah brez žarnice. Katastrofa, kajne? Prav žarnice povezujemo z vzpostavljanjem družbenega miru tudi v večernih urah. Časi, ko smo uporabljali sveče so tako mimo – no, razen v času romantike. Kljub številnim prednostim iznajdbe žarnice, pa se nam takoj poraja ena slabša – iznajdbe žarnic so namreč vodile v podaljševanje delovnega časa.

Žarnice za avto in njihova vloga

Vloga žarnic v našem vozilu je verjetno vsem zelo jasna – pripeljati osebo od točke A do točke Bob katerikoli uri dneva, v vseh vremenskih pogojih. Žarnice zagotavljajo, da smo v prometu opazni. Zagotovo ste že kakšno rekli ob vozniku, ki se je ob oslabeli dnevni svetlobi brez prižganih luči naenkrat pojavil pred vami, vi pa ste komaj zaustavili vaše vozilo. Podobno velja tudi za neosvetljene kolesarje in pešce. Prav vsi, ki žarnic oziroma svetil ne uporabljajo, imajo večje tveganje za poškodbe in povzročitve nesreče.

Žarnice za avto zagotavljajo vidljivost v različnih vremenskih pogojih. Zagotovo se vsi strinjamo, da je v sončnem vremenu najlažje upravljati z vozilom. Razmere pa so lahko bistveno bolj kaotične, ko se pred nami pojavijo meglice – takrat imajo ključno vlogo pri zagotavljanju varnosti meglenke. Vendar pozor, z meglenkami ne smemo ogrožati drugih voznikov. Ponoči večjo varnost zagotavljajo dolge luči – z njihovo pomočjo hitreje opazimo nepredvidene situacije kot je na primer prisotnost srn. Ob tem je seveda ključno, da ob srečanju z drugimi vozili iz nasprotne smeri dolge luči zamenjamo s kratkimi. Enako velja, če imamo vozilo pred sabo. Samo na tak način namreč zagotavljamo varnost tudi drugih udeležencev v prometu.