Treking kolesa vas pripeljejo kamorkoli

Ste tudi vi naveličani vsakodnevne jutranje in popoldanske konice, ko več ur presedite v avtu in izgubljate živce, ker se nekateri ljudje pač ne znajo voziti po cestah, delajo kilometrske zastoje in morajo ravno takrat, ko se vam mudi domov ali v službo, tudi oni poganjati svoje jeklene konjičke? Imamo rešitev za vas – obiščite spletno stran ali fizično prodajalno, kjer prodajajo treking kolesa in se po vsakodnevnih obveznostih peljite s kolesom. Ne samo, da se boste izognili preveliki gneči na cestah in boste zato bistveno hitreje prišli v službo ali se vrnili k svoji družini, veliko dobrega boste naredili tudi za svoje zdravje in naravo.

Avtomobili so veliki onesnaževalci okolja (nikakor pa ne največji), zato bi morali njihovo uporabo kar se le da omejiti, a žal smo se ljudje že preveč razvadili in tako vsak najmanjši kilometer radi prevozimo z avtomobilom, ker je tako bolj »komot«. Okej, tisti, ki živite na podeželju vam je oproščeno – v službo in po nakupih se pač ne morete voziti s kolesom, ker je prevelika razdalja (razen če ste izjemno športen tip človeka), a tisti, ki živite v mestih, bi zagotovo lahko uporabljali treking kolesa.

Treking kolesa niso primerna zgolj za vsakodnevno vožnjo v služno in nazaj. Z njimi namreč lahko raziskujete lepote naše prelepe deželice – zakaj ne bi letos otrokom pripravili neko novo pustolovščino, jim kupili kolesa in skupaj z njimi nekaj dni, morda cel teden ali več, kolesarili po Sloveniji? Sprva bo verjetno veliko joka in stoka v smislu, da je to popolnoma nečloveško početje in zakaj da sploh morate kolesariti, če pa bi se lahko vozili z avtom ali pa preprosto uživali počitnice doma, v varnem in udobnem zavetju svojega kavča. A verjemite, da bodo treking kolesa naredila svoje in že kmalu bodo popolnoma navdušeni nad letošnjimi počitnicami in vas bodo naslednje leto celo ami prosili, če se lahko ponovno odpravite na kolesarski izlet.