Naj vam zobni vsadki pričarajo samozavestnejši nasmeh

Zobni vsadki spadajo v kategorijo implantologije. Več o njih si lahko bolj natančno preberete tukaj https://www.doktor1a.com/zobni-vsadki/. Implatologija je veja dentalne medicine, ki se ukvarja z nadomeščanjem posameznih manjkajočih zob. Uvršamo jo med sodobnejše veje, saj je predvsem v sredini prejšnjega stoletja naredila revolucijo v zobozdravstvu in naredila konec z brezzobostjo. zobni vsadki so pravzaprav vijaki narejeni iz biokompatibilnih kovin ali keramike, danes pa prevladujejo predvsem tisti narejeni iz titana. Ti vijaki so podobni zobnim koreninam in jih tako nadomestijo.

 zobni vsadki

Prednost predstavlja dejstvo, da ne povzročajo alergij, oziroma so te zelo zelo redke. So prijazni do telesa in pri sodobni implantalogiji se beleži kar 95% uspešnost. Za uspešnost morata sodelovati tako usposobljen zobozdravnik kot tudi pacient. V kolikor je zobni vsadki nepravilno nameščen ali je prišlo do kakšnih drugih težav pa je možno ta postopek čez nekaj časa ponoviti in zadevo popraviti. Najpogostejši razlogi za neuspešnost zobnega vsadka so: infekcija, razpad kosti ob vsadku, slabo vzdrževanje ustne higiene, kajenje, jemanje nekaterih zdravil. Še ena velika prednost zobnih vsadkov je tudi ta, da imajo ob pravilni zobni negi in higieni ter rednih zobozdravstvenih pregledih skorajda doživljenjsko dobo in jih ni potrebno menjati na nekaj let. Titan je zelo primerna kovina, saj omogoča, da se zraste s kostjo brez vmesnega sloja, ta proces imenujemo osteointegracija. Poleg titana je material lahko tudi zlitina titana in cirkonija, uporabljajo pa se tudi nekatere keramike.

Zobni vsadki niso več domena samo premožnih, saj so cene vedno bolj dostopne. Kljub temu pa je potrebno biti pozoren, saj na trgu obstajajo različni zobni vsadki in od vsega je najbolj pomembno, da izberete kakovost, ki naj bi bila prva izbira pred ceno. Izbiro vam lahko olajšajo pri agenciji Doktor 1A. Delujejo na osnovi zanesljivih virov ter priporočajo izključno izbrane zobozdravnike ter ustanove in so prva zdravstvena agencija, ki ocenjuje zadovoljstvo svojih pacientov.