Biograd na Moru čudovita destinacija

Hrvaška skriva ogromno zanimivih destinacij. To predvsem mislim na morje kamor se Slovenci zelo radi odpravljajo. Biograd na Moru je tudi ena priljubljena destinacija, saj tukaj srečaš v poletnih mesecih ogromno turistov. Tudi za nas je zelo blizu, saj je samo 30 kilometrov od Zadra. Če še vedno ne veste kam na dopust ali samo za vikend oddih, vam priporočam Biograd na Moru. Ko ga boste enkrat obiskali, se boste leta vračali, saj je res nekaj posebnega. To je mesto, ki diha z morjem, saj je obmorsko mesto polno ljubezni domačinov in prelepih obal.

Biograd na Moru se nahaja v severnem delu Dalmacije in tik ob obali. Kot vsako mestu ima tudi Biograd na Moru stari in novi del oziroma se mesto tako deli. Vsak, ki tam dopustuje si vzame čas in si pogleda celotno mesto. Tukaj se nahaja tudi morsko pristanišče, ki je tudi vredno ogleda. Prav tako imate trajektno povezavo na otok Pašman. Tudi tja lahko naredite kakšen izlet, ko ne veste kam se odpraviti. Res, da ko smo na morju, radi poležavamo po cele dneve in se nam zvečer ne ljubi nikamor. No, vsi nismo taki, zato nekateri radi tudi raziskujejo okolico. V bližini imate nacionalne parke, kot so Krka, Severni Velebit in Plitvička jezera. Tudi mesto Zadar in Šibenik sta blizu ter vredna ogleda, posebej zvečer se sprehodit  po starih delih mesta.

biograd na moru

Biograd na Moru je zelo lepa destinacija in priljubljena. Čeprav se najde ogromno turistov čez poletje, se najdejo tudi taki skriti kotički za vsakogar. Včasih se splača iti malo dlje se zapeljati kakšen kilometer in prideš na zelo lepo plažo Crvena luka, ki je nekaj posebnega. Če še res nikoli niste bili tukaj je čas, da se odpravite. Biograd na Moru vas bo očaral, sploh se vam ne bo mudilo domov. Tudi ogromno znamenitosti vas čaka, kateri radi raziskujete zgodovino.